Hello

nora® nTx – Veilig. Snel. Universeel.
Het revolutionaire snellegsysteem.

Even eenvoudig als geniaal – nora® nTx, nTx, de zelfklevende vloerbedekking op basis van rubber, is tijdens de productie al voorzien van een lijmlaag.

Met nora® nTx legt u uw vloer tot wel 50% sneller en kunt u tijdens de werkzaamheden zelfs andere renovaties uitvoeren. Risico's zoals blaasvorming, restindrukken en stuiknaden behoren tot het verleden.

De zelfklevende vloerbedekking nora® nTx is in slechts enkele stappen schoon en veilig aan te brengen en kan direct gebruikt worden. Zowel over een bestaande vloerbedekking heen als op een betonnen of cementen vloer in nieuwbouwprojecten, zelfs bij behoorlijk wat restvocht.

nTx

Alle voordelen op een rij

Veilig resultaat

nora® nTx vermindert risico's tijdens het plaatsen: geen blaasvorming, geen restindrukken en geen stuiknaden 10 jaar garantie.

Meteen te gebruiken

Geen droog- of wachttijden meer. Tijdens de werkzaamheden blijven uw collega's gewoon aan de slag en de vloer is na afloop meteen te gebruiken en te belasten.

Zeer efficiënt

Het voorbereiden van de ondergrond en het plaatsen van nora® nTx kost slechts enkele handelingen. Resultaat is meer oppervlakte in minder tijd.

Voor alle soorten ondergrond

nora® nTx is geschikt voor alle gangbare soorten ondergrond en ideaal voor problematische ondergronden en vloeren met vloerverwarming.

Toepassing bij restvocht

Kan toegepast worden op een vochtige ondergrond bij nieuwbouwprojecten.

Kan over andere vloerbedekking heen aangebracht worden

In het kader van een renovatie kan de vloerbedekking in slechts enkele stappen over de reeds aanwezige vloerbedekking heen aangebracht worden.

Referenties

Ontdek zelf hoe snel en betrouwbaar nora® nTx aangebracht kan worden.

Industriële nieuwbouw bij restvocht

SanaCare Gesundheitsprodukte GmbH & Co.KG, Alsbach-Hähnlein

norament® ntx direct op de betonnen ondergrond in een nieuwbouwproject. Snel en betrouwbaar, ook bij de aanwezigheid van restvocht.

Kantoorrenovatie zonder dicht te gaan

Büro Meyer + Harre Interiors, Berlijn

De mogelijkheden van nora® nTx hebben architecten, vloerenleggers en gebruikers allemaal weten te overtuigen.

Snelle renovatie van vloeren in verpleeghuizen

Verpleeg- en verzorgingscentrum „Glück Auf“, Benndorf

Met nora® nTx voert u binnen twee dagen een complete renovatie uit.

Snelle renovatie van kantoren zonder vuil of stof

Overheidskantoor Bezirk Niederbayern, Landshut

Een nieuwe look voor uw kantoor – supersnel, zonder stof of vuil.

Videos

Nieuwbouw ziekenhuis „Reading Hospital“, VS Aanbrengen van 22.500m² nora® nTx

“Door het gebruik van nTx-vloerbedekking hebben we twee maanden bespaard op de totale verbouwing”. Jeff Hutwelker, Project Executive, LF Driscoll Co., LC

Nieuwbouw productiehal en magazijn „SanaCare“, Alsbach-Hähnlein, Duitsland

“Bovendien is het belangrijk dat er tijdens de werkzaamheden zo min mogelijk stof en vuil ontstaat en dat we de nieuwe productiehal zo snel mogelijk in gebruik kunnen nemen”. Marcel Fischer, directeur SanaCare.

Renovatie school „Werner-Heisenberg Gymnasium“, Weinheim, Duitsland

Hier kunt u zien, hoe nora® nTx op een reeds aanwezige laag vloerbedekking in een klaslokaal is aangebracht.

Renovatie van ‘Afnorth International School’, Nederland

Hier ziet u, hoe norament® nTx op de Renovatie van Afnorth International School in het Limburgse Brunssum is toegepast.

nora® nTx – Systeemopbouw

nTx_S5_Gruppe_small-nl.jpg

nora® nTx - Productomschrijving

nora® nTx bestaat uit onze standaard vloerbedekking die is voorzien van een zelfklevende achterzijde. Deze wordt beschermd door een beschermfolie. De lijm zelf is, net als onze vloerbedekkingen, op rubberbasis en bijzonder onschadelijk voor de gezondheid.
Het nora® nTx systeem draagt bij aan gezonde leefomstandigheden binnenshuis en is gecertificeerd als „Indoor Air Comfort GOLD“. Daarnaast is nora® nTx onderscheiden met de “Plus X Award” in de categorie “High Quality en Functionaliteit”. Met nora® nTx beschikt u over een volledig systeem van één leverancier en ontvangt u tien jaar garantie – voor de hoogst mogelijke functionele betrouwbaarheid.

We bieden nora® nTx aan in uiteenlopende designs die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen. De perfecte combinatie van vloerbedekking en legmaterialen zorgt voor een functionele betrouwbaarheid en garanderen de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Meer informatie, inclusief over kleuren en een gedetailleerde beschrijving, vindt u in de nora® nTx brochure:
IMG_Broschuere_lona_EN_Web.jpg

Ontdek nora® nTx

Brochure downloaden

Ontdek meer over nora en de voordelen van rubber vloerbedekkingen.

Brochure downloaden

nora® nTx – FAQs

Waaruit bestaat nora® nTx? 

nora® nTx bestaat uit onze standaard noraplan® en norament® vloerbedekking die zijn voorzien van een zelfklevende achterzijde. Deze wordt beschermd door een beschermfolie. De lijm zelf is, net als onze vloerbedekkingen, op rubberbasis en bijzonder onschadelijk voor de gezondheid.  

Veranderen de huidige producteigenschappen van noraplan®/norament®

Omdat nora® nTx gemaakt wordt van onze standaard vloerbedekkingen, blijven de producteigenschappen ongewijzigd. De technische eigenschappen vindt u op het technische fiche.

Welke varianten bestaan er? 

nora® nTx is verkrijgbaar als banen en tegels. In het standaardassortiment bestaat de keuze uit noraplan® signa en sentica met een dikte van 2,1 mm en norament® 926 grano, satura en arago met een dikte van 3,6 mm. Andere kleuren en designs zijn op aanvraag verkrijgbaar. 

Welke eisen gelden er voor de ondergrond waarop de vloerbedekking aangebracht wordt? 

Bij het aanbrengen van de vloerbedekking gaan we in principe uit van een intacte dekvloer of betonnen ondergrond die aan de lokaal geldende normen voldoet. Beschadigde plekken dienen opgevuld of gerepareerd te worden. 

Kan nora® nTx op alle typen ondergrond aangebracht worden?   

nora® nTx kan toegepast worden op alle gangbare dekvloeren en betonnen ondergrond, hieronder vallen: Dekvloeren van cement, sneldrogend cement en calciumsulfaat en een ondergrond van vacuümbeton/beton. Daarnaast kan nora® nTx op reeds aanwezige gladde vloerbedekkingen (o.a. rubber, linoleum, pvc) en op andere typen ondergrond (o.a. hout, aluminium) aangebracht worden. Hierbij dient wel nagegaan te worden of de onderlaag stevig vastzit aan de ondergrond en er zich nergens holle ruimtes onder de reeds aanwezige laag bevinden. De toepassing van nora® nTx op een verwarmde ondergrondconstructie is zonder problemen mogelijk mits er een bijbehorend opstookprotocol aanwezig is en er voldaan wordt aan de geldende vochtwaarden. Wanneer er te veel vocht aanwezig is, mag nora® nTx niet op een verwarmde ondergrond aangebracht worden.

Hoe kan nora® nTx geplaatst worden? 

Afhankelijk van de staat van de ondergrond kan nora® nTx aangebracht worden zonder de ondergrond te egaliseren. Over het algemeen dient de ondergrond voorbereid te worden door deze met nora® nTx 020 voor te strijken. Alle details over het aanbrengen van nora® nTx vindt u in de handleiding. Instructies voor laag-over-laag-renovaties of nieuwe vloerbedekking op een ondergrond met restvocht. 

Hoe kan nora® nTx schoongemaakt worden? 

nora® nTx kan op dezelfde manier schoongemaakt worden als onze noraplan® /norament® vloerbedekking. Er is geen verschil.    

Certificates

Over nora

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor nora® vloerbedekkingen in uw project. Ontdek hier wat onze soepele vloerbedekkingen voor u kunnen betekenen.

Vragen? Contacteer ons!

Wenst u graag meer te weten over nora systemen en oplossingen en hoe deze uw instelling kunnen verbeteren? Wij beantwoorden al uw vragen.

Abonneer u op onze Newsletter om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes over nora.

Preference center

Bedankt voor uw bezoek en welkom tot nora´s preference center, waar u uw instellingen kunt aanpassen. Om uw instellingen te wijzigen, controleer het vinkje aan/uit en klik op ”Verzenden”.